fbpx
Valitse sivu
Hoivita logo

Vesratio ja Henkaus yhdistyivät uuden Hoivita Oy yrityksen alle

Huomaamattomat etäseurantapalvelut varmistavat ihmisten turvallisen ikääntymisen ja pidentävät itsenäistä asumista ja elämistä. Kotihoito-, terveys- ja hyvinvointipalveluiden tarjoajat käyttävät Hoivita Oy:n ratkaisuja ikäihmisten etäseurannassa.

Kotimainen Hoivita Oy hyödyntää esineiden internet-ratkaisuja, huomaamattomia sensoreita sekä tekoälyanalyysia tiedon tuottamiseen ikäihmisten hyvinvoinnista. Yrityksen palveluiden avulla kotihoito-, terveys- ja hyvinvointipalveluiden tarjoajille nostetaan esiin niin kiireelliset muutokset ikäihmisen elämisessä kuin vaikeasti havaittavat hitaat muutoksetkin. Hoivitan palvelut mahdollistavat tehokkaamman ja oikea-aikaisen hoidon tarjoamisen.

Hoivitan ratkaisu on hyväksi havaitulla tekniikallaan ja nopealla asennusprosessillaan saavuttanut jo laajasti asiakkaiden luottamuksen. Hoivitan laitteet toimivat ilman kosketusta ihmiseen ja ovat huomaamattomia, mikä takaa miellyttävän ja muuttumattoman ympäristön loppuasiakkaalle. Etäseuranta tehdään myös täysin ilman kuvan ja äänen tallentamista, joten yksityisyyden suoja on taattu.

Hoivita Oy syntyi kesällä 2022 kahden lappeenrantalaisen terveysteknologia yrityksen, Henkaus Oy:n ja Vesratio Oy:n,  yhdistymisen tuloksena. Yhteensä yrityksillä on lähes kymmenen vuoden kokemus markkinoista ja alan tuotekehityksestä. Yhdistymisen jälkeen molempien yritysten palvelut jatkuvat ennallaan uuden nimen alla.

– Olimme jo pidemmän aikaa tehneet yhdessä niin myyntiä kuin projektejakin, joten yritysten yhdistäminen oli loppujen lopuksi varsin helppo päätös, kertoo Hoivita Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Pellinen.

“Helppokäyttöinen järjestelmämme tarjoaa nopean käsityksen ikäihmisen tai potilaan terveydestä, jolloin sekä julkiset että yksityiset terveydenhuollon toimijat voivat pitää entistäkin parempaa huolta asiakkaistaan”

– Yhdistymisen tarkoituksena on vahvistaa Hoivitan etäterveydenhuollon tarjontaa ja vastata jatkuvasti pahenevaan hoitajapulaan. Helppokäyttöinen järjestelmämme tarjoaa nopean käsityksen ikäihmisen tai potilaan terveydestä, jolloin sekä julkiset että yksityiset terveydenhuollon toimijat voivat pitää entistäkin parempaa huolta asiakkaistaan, sanoo Hoivita Oy:n toimitusjohtaja Abhishek Jayaprakash.

Hoivitan julkistus

Uusi Hoivita Oy esiteltiin julkistustilaisuudessa Lappeenrannan satamassa tiistaina 6.9. Tilaisuudessa puhuivat Hoivitan toimitusjohtaja Abhishek Jayaprakash, Lappeenrannan kaupunginvaltuutettu Hilla Kauhanen, Hyvinvointi Saraste Oy:n toimitusjohtaja Virve Kivistö sekä Digita Oy:n IoT-palveluiden Vice President Ari Kuukka. Avajaistapahtuman yhteydessä satamaan oli tuotu kotimainen Olokoto-talo, jonka Hoivita oli kalustanut kattavasti etäseurantasensoriikalla. Avajaistapahtuman teemana oli esitellä terveyden- ja vanhustenhoidon etäseurantaratkaisuja todellisessa asumisympäristössä. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä demotaloon majoittui kaikkien tuntema tv-ohjaaja, tuottaja ja entinen MTV3:n viihde- ja ohjelmapäällikkö sekä tv-kasvo Päiviö Pyysalo, jonka asumista talossa seurattiin Hoivitan etäseurantapalvelun avulla.

Avajaistapahtuma on katsottavissa tallenteena tästä linkistä: https://youtu.be/zU5Qgul86oo

Hoivita Oy 

Hoivita Oy luo ikäihmisten kotihoito-, terveys- ja hyvinvointipalveluiden tarjoajille etäseurantaratkaisuja, joilla pidennetään vanhusten kotona asumista sekä varmistetaan turvallinen asuminen kotona ja palvelukodeissa. Yrityksen täysin kontaktittomat sensoriratkaisut voidaan ottaa käyttöön parissa minuutissa. Ne liittyvät automaattisesti tietoverkkoon ja elämisen seuranta sekä analysointi käynnistyy heti. Hoitotyöstä vastaavat näkevät ikäihmisten tilanteen sekä sen kehittymisen web-palvelussa välittömästi. Hoivita Oy on kotimainen asiantuntijayritys, joka syntyi elokuussa 2022 kahden lappeenrantalaisen yrityksen, Henkaus Oy:n ja Vesratio Oy:n, sulautumisessa. Yrityksen taustalla on LUT-yliopistosta valmistuneita kansainvälisiä osaajia, kokeneita kotihoitoteknologian asiantuntijoita sekä pitkän linjan yrittäjiä.

Yhteystiedot 

Hoivita Oy

Valtakatu 42, 4. kerros, FI-53100 Lappeenranta, Finland

Puh: +358 41 751 768

Email: info@hoivita.com

Web: www.hoivita.com

Päiviö Pyysalo, Abhishek Jayaprakash: CEO - Hoivita Oy, Hilla Kauhanen: Councillor - City of Lappeenranta, Timo Tuononen: Partner Hoivita Oy

Hoivita | 6. Syyskuuta

Contact us