fbpx
Valitse sivu
Hoivita logo

Koivupirtin säätiö parantaa palvelukotiasiakkaidensa elämänlaatua Vesratio Care palvelulla

Koivupirtin säätiö parantaa palvelukotiasiakkaidensa elämänlaatua Vesratio Care palvelulla

Tampereella toimiva Koivupirtin Säätiö ottaa palvelukotiasiakkaidensa hyvinvoinnin seurannassa käyttöön kotimaisen Vesratio Care -palvelun. Etäseurantapalvelun avulla hoitajat voivat valvoa palvelukodissa asuvien ikäihmisten elämää huomaamattomasti, ymmärtää siinä tapahtuvia muutoksia ja koota tärkeää tietoa hoidon tueksi.

Nyt käyttöönotettavaa Vesratio Care -palvelua pilotoitiin syksyllä 2021 Koivupirtin Säätiön Tampereen Petsamossa sijaitsevassa palvelukodissa. Hyvin onnistuneen pilottivaiheen päätavoitteena oli tehostaa varhaisen varoituksen järjestelmiä Vesration seurantaratkaisulla ja mahdollistaa varhainen puuttuminen asioihin ikäihmisten terveydentilan heikentyessä.

Unirytmin muutokset on yleinen ongelma iäkkäillä ihmisillä. Tämä korostuu erityisesti dementiaa sairastavilla ikäihmisillä. Heidän muistinsa saattaa olla hämärtynyt, eikä käsitys siitä nukkuivatko he edellisenä yönä sikeästi ole enää selkeä. Tämän Koivupirtti on kokenut päivittäisessä toiminnassaan, seuratessaan säännöllisesti iäkkäitä dementiaa sairastavia asiakkaitaan.

Vesratio Care -palvelu esittää iäkkäiden asiakkaiden huoneeseen tai kotiin asennetuista etäsensoreista kerätyt tiedot keskitetyssä verkkopohjaisessa näkymässä. Palvelu toimii kokoajan passiivisesti taustalla ja seuraa sekä arvioi ikäihmisten elämän sujumista. Näin ymmärretään mm. kävelläänkö yöllä, nukutaanko hyvin tai käydäänkö wc:ssä useasti. Lisäksi sensorit antavat tietoa kodin lämpötilasta, valoisuudesta sekä aktiivisuudesta sekä päivällä että yöllä.

Asiakkaan yksityisyyden suojaaminen on yksi Vesratio Care -palvelun kulmakivistä. Toisin kuin kilpailevissa ratkaisuissa Vesration palvelussa ikäihmisten seuranta tehdään täysin ilman tallentavia kameroita tai mikrofoneja. Tärkeiden toiminnallisten parametrien reaaliaikainen seuranta tekee siitä sekä tehokkaan että kustannustehokkaan ratkaisun ja edistää itsenäisesti asuvien ikäihmisten hyvinvointia omassa kodissaan.

– Olemme jo testivaiheessa hyötyneet Vesratio Care:sta monin tavoin. Keskitetty Vesratio OneView -näkymä ja ilmoitukset muutoksista ovat yksinkertaisesti helpottaneet työtämme varsinkin yöaikaan. Teknologian ansiosta pystymme seuraamaan asiakkaidemme unta ilman häiritseviä laitteita ja ihmisten väliintuloa, kertoo Jalmari Mäkinen, lähihoitaja Koivupirtista.

– Ikääntyneiden asiakkaiden seuranta yöaikaan on haaste. Asiat voivat mennä pieleen hetkessä, ja keskiyön kierrokset eivät riitä selviytymään haasteista. Vesratio Care-palvelun avulla hoitajat voivat ratkaista näitä haasteita, kertoo Koivupirtin Toimitusjohtaja Johanna Santaniemi.

– Levon merkitys ikäihmisten hyvinvoinnille on kiistatonta. Mutta Vesratio Caren avulla pystytään seuraamaan myös päiväaikaista aktiivisuutta. Esimerkiksi virikkeiden puute päivällä voi johtaa torkkumiseen ja passiivisuuteen, minkä tiedostaminen on myös hyvinvoinnin ylläpidon kannalta tärkeää, kertoo myyntipalveluiden päällikkö Antti Törmänen Vesratio Oy:stä.

Vesratio perustettiin tavoitteena luoda terveydenhuollolle uudenlainen palvelu, joka mahdollistaa eläkeläisten itsenäisen asumisen ikääntymisen aiheuttamista muutoksista huolimatta.

Tiedotteesta antavat lisätietoja
Vesratio Oy, Henry Hiltunen, +358 50 411 9469, henry.hiltunen@vesratio.com
Koivupirtin Säätiö, Johanna Santaniemi, toimitusjohtaja, +358 40 194 1140, johanna.santaniemi@koivupirtti.fi

Koivupirtin Säätiö
Koivupirtin Säätiö tarjoaa ikäihmisille palveluasumista, tehostettua palveluasumista sekä matalankynnyksen kohtaamispaikkoja. Koivupirtin palvelukoti sijaitsee puutarhamaisessa Petsamon kaupunginosassa Tampereella. Talomme turvallinen sisäpiha mahdollistaa omatoimista ulkoilua ja pihalla vietämme juhlia lämpimien säiden helliessä. Perinteisiä arvoja vaalien tuomme vanhustenhoitoon uusia tuulia. Tavoitteemme on koko ajan parantaa asukkaille tarjotun hoivan ja huolenpidon laatua. Vuodesta 1963 alkaen toimineella Koivupirtin palvelukodilla on vankat juuret tamperelaisessa seniorihoivassa. Lisätietoja: https://www.koivupirtti.fi/

Vesratio Oy
Vesratio on kotona, kotihoidossa ja hoitokodeissa tapahtuvan hoitotoiminnan tietotarpeiden ymmärtäjä. Keräämme jatkuvasti tietoa kodeista ja huoneistosta huomaamattoman sensoriteknologian avulla ja yhdistämme tähän mittaustietoon läheisiltä ja hoitajilta saatavaa tietoa. Oma pilvipohjainen tekoälymme analysoi tiedon ja esittää sen helposti ymmärrettävässä muodossa hoidosta vastaaville henkilöille. Vuonna 2018 perustetun Vesratio Oy päätoimipaikka sijaitsee Lappeenrannassa. Yritys tarjoaa palveluitaan kaikkialle maailmaan. Lisätietoja: https://www.vesratio.com/

Yhteystiedot
Vesratio Oy
Valtakatu 42, 4. kerros, FI-53100 Lappeenranta, Finland
Puh: +358 45 261 6930
Email: viestinta@vesratio.com
Web: http://www.vesratio.com/

Päiviö Pyysalo, Abhishek Jayaprakash: CEO - Hoivita Oy, Hilla Kauhanen: Councillor - City of Lappeenranta, Timo Tuononen: Partner Hoivita Oy

Vesratio | 17. Tammikuuta 2022

Contact us